THBB

Yavuz IŞIK
THBB Yönetim Kurulu Başkanı
President

Her yeni yıla girerken yeni umutlar, yeni başarılar bekleriz. Bu beklenti, bizi yeni başlayacak yıla motive eder, yaptığımız işe inancımızı tazeler. Türkiye Hazır Beton Birliği ailesi olarak; ülkemizin ve sektörümüzün sağlıklı, başarılı, mutluluk dolu bir yıl geçirmesini temenni etmekteyiz.

2014 yılında hazır beton sektörü, ülkemizle birlikte büyüme göstermiş ve 107 milyon metreküp beton üretmiştir. Kentsel dönüşüm projeleri, yüksek hızlı tren, baraj, köprü ve geçit projeleri sektörümüzü canlı tutmuştur. Sektörümüz büyürken, Kalite Güvence Sistemi’nde görev alan arkadaşlarımız 2014 yılında üretilen betonun % 65’ini denetleyerek inşa edilen her yapının kaliteli olması için çaba göstermiştir. Laboratuvarımızda görev alan arkadaşlarımız ise beton ve beton üretiminde kullanılan su, agrega, çimento gibi ürünleri analiz ederek sağlam yapıların harcına bilim katmıştır. Türkiye Hazır Beton Birliği olarak ülkümüz; ülkemizde üretilen kaliteli betonun geleceğin sağlam temellerini oluşturmasıdır.

Türkiye hazır beton sektörü tam 5 yıldır Avrupa’da beton üretiminde birincilik bayrağını elinde tutmaktadır. Bu başarı Avrupalı meslektaşlarımızın da dikkatinden kaçmamaktadır. THBB, üyesi olduğu 23 yıl boyunca ilk kez, ERMCO politikalarının oluşmasında çok önemli bir yeri bulunan Başkanlık Komitesi’ne dahil edilmiştir. ERMCO başkanlık komitesinde siz değerli üyelerimizin çalışmaları ve destekleri sesimize ses katacaktır.

2014 yılı bizim için bu sevindirici gelişme ile kapanırken 2015 yılında da yepyeni başarılar elde edeceğimizi öngörüyoruz. Çünkü Beton 2015 Fuarımız 19-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da kapılarını ziyaretçilerine açacaktır. Sektörümüzdeki yeni gelişmelerin takip edilebilmesi ve katılımcı firmalara hedef kitleleri ile buluşma imkanı sunmak için organize ettiğimiz bu fuara katılımlarınız bizi onurlandıracaktır.

Çalışmalarına çok uzun zaman önce başladığımız ERMCO 2015 Kongresi’ni de 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul – Askeri Müze’de gerçekleştireceğiz. Avrupalı meslektaşlarımız ile ülkemizde hazır beton üreten siz değerli meslektaşlarımızı buluşturacak olmanın heyecanını taşımaktayız.

Türkiye Hazır Beton Birliği olarak, 2015 yılında da sektörümüzü ilerilere taşımak, ülkemizde kaliteli hazır beton kullanılmasını yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. 2015’in sektörümüzün gelişimi, ülkemizin kalkınması ve ferahı için yepyeni bir yıl olacağına inanmaktayız.

 

 


Yukarı Çık