THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektörü yetkililerini bilgilendirmek amacıyla Antalya’da “TS EN 206 ve TS 13515 Yeni Beton Standartları Semineri” düzenledi.

THBB tarafından ülkemizin farklı illerinde düzenlenen “TS EN 206 ve TS 13515 Yeni Beton Standartları Seminerlerinin bir diğeri 27 Mart 2015 tarihinde Antalya’da yapıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nin organizasyonuyla THBB tarafından verilen seminere, Antalya ve civar bölgelerdeki inşaat mühendisleri ile hazır beton üreticileri katıldı. 

80 katılımcının takip ettiği seminerde sunuş yapan KGS İktisadi İşletmesi Müdürü İnş. Yük. Müh. Selçuk Uçar, TS EN 206 standardı ile bu standardın ulusal uygulama eki olan TS 13515 standardı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Standartların getirdiği önemli değişikliklere de vurgu yapan Uçar, kendiliğinden yerleşen betonun standarda dahil edildiğini ve öğütülmüş yüksek fırın cürufunda eşdeğerlik tanımlaması standartlarda yer aldığını belirtti.

Yoğun ilgi gören seminerde Selçuk Uçar ayrıca standartların uygulamaya geçiş süreci ve belgelendirmeye etkilerini değerlendirerek katılımcıların sorularını cevaplandırdı. 

 


Yukarı Çık