THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği, 17 Mart 2015 Salı günü Bolu’da “Betonda Kalitenin Önemi” başlıklı bir seminer düzenledi. Kaliteli beton üretimi ve uygulaması amacıyla düzenlenen seminere Bolu’daki inşaat mühendisleri, müteahhitler ve hazır beton tesislerinin yetkilileri katıldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği, kaliteli beton üretimi için eğitim kalitesinin yükseltilmesi gerektiği düşüncesiyle sektöre, çalışanlarına ve beton kullanıcılarına yönelik düzenlediği seminerlerine bir yenisini daha ekledi. “Betonda Kalitenin Önemi” başlıklı seminerde Bolu’daki sektör temsilcileri bir araya geldi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Betonda Kalitenin Önemi” seminerine katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık “Türkiye Hazır Beton Birliği olarak; depreme dayanıklı, uzun ömürlü ve güvenilir yapılar için kurulduğumuz günden bu yana çalışıyoruz. Geleneksel beton üretiminden hazır betona geçişle beraber ortaya çıkan önemli bir husus, standart dışı ve düşük kaliteli hazır beton üretimidir. Bunun önlenmesi için hazır betonun üretim yerinde denetimi amacıyla Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından 1995 yılında Kalite Güvence Sistemi kuruldu. Ülkemizde yapı kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen KGS, yılda 6 kez habersiz ürün denetimi ve 1 kere de sistem denetimi yapmaktadır. KGS yaptığı titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucu yeni TS EN 206 standardına göre G belgelendirmesi yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız tarafından uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak atanmıştır. Bugün geldiğimiz nokta Avrupa’da bile örnek gösterilmektedir. Ülkemiz son 5 yıldır hem üretim miktarı hem de kalite açısından birinci sırada yer almaktadır” dedi.

Seminer kapsamında; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi eski Dekanı ve Yapı Malzemeleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir,“Beton Bileşenleri, Taze ve Sertleşmiş Betonun Özelikleri, Kalite Denetimi ve Betonda Dayanıklılığın Önemi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Dr. Tümer Akakın ise “Betonun Yerleştirilmesi, Bakımı, Sıcak ve Soğuk Havada Beton Dökümünde Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklı bir konuşma yaptı.

 


Yukarı Çık