THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 10-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak 39. Yapı Fuarı’na katılacak. THBB standı TÜYAP 7 ve 8 nolu salonların fuayesinde ziyaret edilebilecek. Fuar süresince THBB standını ziyaret edeceklere broşür ve teknik yayınlar verilecek ve ziyaretçilerin betonla ilgili soruları yanıtlanacak.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 39 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası. Bu yıl 10 - 14 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan fuar; 100.000 m2’lik 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın binlerce ürün, teknoloji ve hizmetini 111.000 ziyaretçiyle buluşturacak.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 6 yıldır başarıyla sürdürdüğü “Konuk Ülke Projesi”nde bu yıl Afrika Bölgesi’ne odaklanıyor. Kenya, Nijerya ve Mozambik üç farklı ülke, sektör odağında üç ayrı ihracat pazarı. Bu üç ülke bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi”nde mercek altına alınacak. Proje kapsamında fuar sırasında düzenlenecek “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu’nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelecek satınalma heyetleri fuar katılımcı firmalarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya getirilecek. İnşaat sektöründeki büyümeleriyle dikkat çeken söz konusu ülkelerin 2015 yılında gerçekleştirdikleri toplam inşaat harcamaları 35 milyar doları geçiyor. Gerek müteahhitlik gerek yapı malzemeleri sektörünün yeni pazar arayışlarına katkıda bulunmayı hedefleyen YEM Fuarcılık, 2016 yılında Afrika Bölgesi’ne dikkat çekiyor.

Son yıllarda artan yeni pazar arayışında sektöre destek verebilmek adına Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere bu yıl İran ve Suudi Arabistan ülkelerine yönelik İnşaat Forumları da dahil edildi. Fuar sırasında gerçekleşecek forumlarda söz konusu ülkelerin üst düzey yetkilileri katılımcılara ülkelerinin pazarlarıyla ilgili bilgi verecek. Forumların hemen ardından söz konusu ülkelerden gelen üst düzey yetkililer ve satın alma heyetleri “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda Türk üretici ve yatırımcı firmalarla bir araya gelecek. İran – Türkiye İnşaat Forumu’nda kalkan ambargonun sonrasında İran’la geliştirilebilecek ticari ilişkiler ve bu ilişkilerin planlanma süreçleri İranlı yetkililer tarafından Türk yapı sektörü temsilcilerine aktarılacak. Suudi Arabistan – Türkiye İnşaat Forumu’nda ise 2014 – 2020 yılları arasında 600 milyar doları gayrimenkul projeleri, 350 milyar doları ise alt yapı projeleri olmak üzere toplam 1,2 trilyon dolar tutarında yatırım planlayan Suudi Arabistan’ın üst düzey yetkilileri Türk yapı sektörü yatırımcılarına ülkelerindeki yatırım ve müteahhitlik fırsatlarını aktaracak. Etkinliklerle sektöre yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması konusunda katkıda bulunması hedefleniyor.

 

Fuara Giriş Davetiyesi Almak İçin Buraya Tıklayınız

 

 

 

 


Yukarı Çık