THBB

2007 yılından bu yana inşaat, hazır beton, çimento, agrega ve ve kimyasal katkı sektörlerine hizmet veren Türkiye Hazır Beton Birliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarının web sitesi yayın hayatına başladı. Kuruluşundan itibaren TS EN ISO IEC 17025 standardına uygun çalışmalarını yürüten THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarının web sitesi deney ve kalibrasyon hizmetleri konusunda detaylı bilgiler içeriyor ve ilgili formlara daha kolay erişim imkânı sunuyor.

TÜRKAK tarafından AB 0767 T numarası ile deney bölümünden, AB 0131 K numarası ile kalibrasyon bölümünden akredite olarak hizmet veren THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarında, mevcut yapıların beton kalitesinin tayin edilmesi amacıyla betondan karot numuneler alınırken sektördeki firmaların test cihazları üzerinde kalite kontrolünü sağlamak için kalibrasyon hizmeti veriliyor. Beton kalite laboratuvarlarının en önemli ekipmanlarından olan beton test presi, terazi, test eleği, termometre, kumpas ve etüv cihazlarının kalibrasyonu da akredite olarak gerçekleştiriliyor.

2013 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü içerisindeki Teknoloji Geliştirme bölgesinde (Teknopark) hizmetlerine devam eden THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarında her yıl, 10.000’den fazla deney ve 2.000’den fazla ekipmanın kalibrasyonu gerçekleşiyor. Laboratuvar; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetiminde bulunan Teknopark’ta beton ve bileşenleri ile ilgili AR-GE proje faaliyetleri yürütüyor.

Müşteri memnuniyetini temel alan, güvenilirlik, tarafsızlık, gizlilik, bağımsızlık ve profesyonellik ilkeleri çerçevesinde çalışan THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarı, uluslararası standartlara uygun, inşaat sektörünün kaliteli yapı malzemesi kullanmasına, kaliteli beton üretimi yapmasına ve test cihazlarının izlenebilirliğinin sağlanmasına yardımcı olarak başta THBB üyeleri olmak üzere, sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Daha detaylı bilgi almak için THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarının www.thbblab.org adresindeki web sitesini ziyarete edebilirsiniz.

 


Yukarı Çık