THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan üye firmalarının temsilcileri ile üyelerin sorunlarını çözmek ve üyelerini tercih edilirliğini sağlamak amacıyla bir araya gelerek hazır beton sektörünü değerlendirdi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen üye istişare toplantısı 8 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. İstişare toplantısı ile tüm üyeler kendi illerindeki mevcut sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar.

Toplantı’nın açılış konuşmasını yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık: “Dernek yönetimi olarak, üyelerimizin, derneğimizle sadece yılda bir kez Genel Kurul’da değil, sürekli iletişim halinde olmasını bekliyoruz. Üyelerimiz, yerel veya ulusal gelişmelerle ilgili derneğimizle sürekli iletişim halinde olur ise bilgi akışımız güçlenecek ve Birliğimiz, üyelerimizin taleplerini çok daha kolay yerine getirebilecektir” dedi.

Yavuz Işık, “Birliğimiz üyesi tüm hazır beton tesislerinde, AB standartlarına uygun üretim yapılmaktadır. Üyelerimizin tesisleri, standartlara uygun üretim yapılması için KGS - Kalite Güvence Sistemi tarafından sürekli denetlenmektedir. Akredite laboratuvarlarımız ile hazır beton, agrega, çimento, mineral katkılar üzerinde kimyasal, fiziksel ve mekanik testler yapılmakta ve kalibrasyon hizmeti verilmektedir. Laboratuvarımızın kapıları, Derneğimiz üyeleri başta olmak üzere, tüm hazır beton ve inşaat sektörüne açıktır” diyerek denetimi yapılmayan firmalara çağrıda bulundu. 

Açılış konuşmasının ardından üyelerin sorunları dinlendi. THBB üyeleri, haksız rekabet, trafiğe çıkış saatleri ve standartlara ve yönetmeliklere uygun olmayan aykırı denetimler başta olmak üzere sorunlarını aktardı. Toplantıda sorunların belirlenmesinin ardından üyelerin önerileri görüşüldü.

THBB Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, Birlik üyeleri yılda bir kere düzenlenecek İstişare Toplantıları’nda bir araya gelerek sektörle ilgili sorunları, önerileri ve değerlendirmeleri paylaşılacak.

Üyelerin yoğun ilgili gösterdiği toplantı düzenlenen bir akşam yemeği ile sonlandı. Yemeğe, THBB Yönetim Kurulu üyeleri ve THBB üyeleri katıldı.


Yukarı Çık