THBB

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) işbirliği ile 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Askeri Müze’de düzenlenecek olan XVII. ERMCO Kongresi programı açıklandı. Kongreye Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeden 400’ü aşkın hazır beton sektörü temsilcisi katılacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık kongre ile ilgili olarak şunları söyledi: ”İlk olarak 1995 yılında ERMCO’nun 11. Kongresi’ni İstanbul’da büyük bir başarı ile gerçekleştirdik. Yürüttüğümüz yoğun temaslar ve çalışmalar neticesinde bu organizasyonu tekrar ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ERMCO 2015 Kongresi’nde ülkemizi ve sektörümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

60 bilimsel bildirinin sunulacağı kongrede, beton çözümlerinin sürdürülebilirliği, betonun topluma katkısı, beton konusundaki gelişmeler, betonun pazarlanması ve yönetimini ele alan dört farklı oturum düzenlenecek. Ayrıca kongrede eş zamanlı olarak betonun üretimine ve test edilmesine yönelik malzemelerin, ürünlerin ve ekipmanların sunulduğu bir sergi de yer alacak.

Kongrenin en önemli konuğu ise sektör için çok değerli bir akademisyen olan Surendra P. Shah olacak.  Northwestern Üniversitesi’nde profesör olan Shah, kongrede “Son 50 Yılda Beton Bilimindeki Gelişmeler” başlıklı bir konuşma yapacak.

Kongrede Dünya Harikaları da Sergilenecek

National Geographic’in dünyanın en iyi 25 harikası arasında gösterdiği Jason De Caires Taylor’ın su altı beton heykellerinin fotoğrafları da ERMCO 2015 Kongresi kapsamında sergilenecek. Taylor, beton, çimento ve kum karışımı ile ürettiği heykellerinde günümüz insan yaşamından kesitleri modelliyor. Kongrede Taylor’ın 18 şaheserinin fotoğrafları yer alacak.

Türkiye, ERMCO Kongresi’ne 2. kez ev sahipliği yapıyor

1991 yılından bu yana ERMCO'nun üyesi olan Türkiye Hazır Beton Birliği, ERMCO’nun 11. Kongresi’ni 1995 yılında İstanbul’da, başarılı bir organizasyon ile gerçekleştirmişti. THBB, 1998 yılında Antalya'da yapılan ERMCO Yönetim Kurulu Toplantısı ve Teknik Komite Toplantılarına, 2005 yılında ise İstanbul’da yapılan ERMCO Temsilciler Toplantısı'na ev sahipliği yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişti.

1995 yılında İstanbul’da başarıyla gerçekleştirilen kongreden sonra, XVII. ERMCO Kongresi yine Avrupa Hazır Beton Birliği ve Türkiye Hazır Beton Birliği işbirliği içinde İstanbul’da düzenlenecek. Böylece Türkiye 2. kez ERMCO Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. ERMCO ailesi 20 yılın ardından Türkiye’nin gelişiminde betonun artan önemini değerlendirmek amacıyla 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Askeri Müze’de buluşacak.

Kongre dili İngilizce olacak. Sunumlar İngilizce veya Türkçe olarak yapılacak, Türkçe sunumlar eş zamanlı olarak İngilizce’ye çevrilecek.

XVII. ERMCO Kongresi ile ilgili gelişmeleri www.ermco2015.com ve www.thbb.org adreslerinden takip edebilirsiniz.

Kongre Programı için: http://ermco2015.com/attendees/congress-schedule/


Yukarı Çık