View this email in your browser
ERMCO HABER
Ocak 2017
HABERLER
TAZE BETONUN GERİ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN YENİ STANDART
ASTM International'ın belirlediği yeni standart, sürdürülebilir inşaat uygulamalarının gelişimini destekleyerek, santrallerin geri gönderilen taze betonları geri dönüştürmesine katkı sağlayacak. ASTM’nin Beton Komitesi (C09) tarafından geliştirilen standart, (C1798, İade Edilen Taze Betonların Yeni Hazır Beton Harmanında Kullanılması için Şartname) bu gibi geri dönüşüm süreçlerinin yöntem, doğrulama ve kayıt altına alma prosedürlerini kapsıyor. ASTM üyesi ve Teksas Agrega ve Beton Birliği Başkanı Rich Szecsy: “En basit haliyle bu standart, kullanılmamış taze betonu yeni beton harmanı için potansiyel bir içerik olarak görüyor.”
BURAYA TIKLAYINIZ
DAHA AKILCI İNŞAAT ÇÖZÜMLERİ

Beton İnisiyatifince düzenlenen beton diyaloğu konferansı hakkında, Construction Europe tarafından yazılmış bir makale.
BURAYA TIKLAYINIZ
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE   UYGUNLUK KONTROLÜ İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMAYA DESTEK
Bu çalışma, 2017’nin ilkbaharında yayımlanacak olan, Avrupa Komisyonunun Düzenleyici Uygunluk ve Performans Programı (REFIT) İnşaat Sektöründe Sektörel Uygunluk Kontrolü’nü desteklemeyi amaçlıyor.
BURAYA TIKLAYINIZ
TRUMP’IN SINIR DUVARI İÇİN 14,3 MİLYON TONA YAKIN BETON
Başkan Donald Trump’ın ABD ve Meksika arasına duvar örme planı; duvarın muazzam genişliği, yeni yol projelerine gereksinim duyacak geniş çöl ve elbette projenin parasının ödenmesi gibi birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Portland Çimento Birliğine göre, örneğin 35 fit yükseklik ve 10 inç kalınlıktaki sağlam bir duvar için 14,3 milyon tona yakın betona gereksinim duyulacak.
BURAYA TIKLAYINIZ
CSC SERTİFİKA SİSTEMİ ARTIK ONLINE

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (Concrete Sustainability Council-CSC) beton, çimento ve agrega şirketlerine çevresel ve toplumsal açıdan sorumluluk sahibi bir tutumla katkıda bulunması için tasarlanan sorumlu küresel kaynak kullanımı sertifika sistemini kullanıma açıyor.
TEKNOLOJİ
TEKNOLOJİ, İNŞAAT ENDÜSTRİSİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİMLERE NEDEN OLABİLİR
BIM (Yapı Bilgi Modeli) dataları ve 3D modeller çevresinde gelişen yeniliklerin yanı sıra yeni etüt yöntemleri ve yapı teknikleri, şantiye sahalarını daha güvenli, verimli ve hatta uzaktan ulaşılabilir hale getiriyor. Geçtiğimiz seneler, inşaat alanlarında kullanılan teknolojilerin ciddi anlamda gelişimine sahne oldu. Şantiye sahalarında yakında görebileceğiniz gelişmelere bir göz atalım.
ULTRAHAFİF SÜPER MALZEME ÇELİKTEN 10 KAT DAHA GÜÇLÜ
Yeni süper malzeme, ezilip eritilerek geniş, örümcek ağımsı bir şebekeye dönüştürülmüş grafen noktalardan oluşuyor.
BETONUN BİLİNMEYEN GÜÇLÜ YÖNLERİ
Yaklaşık 20 sene önce, Meksika’nın Coahuila eyaletinde yaşayan yoksul ailelere, Piso Firme adı verilen bir sosyal yardım programından alışılmışın dışında bir bağış teklifi geldi.
Teklif, 150 $ (118£) değerinde hazır betondu. Piso Firme, “sağlam zemin” anlamına geliyor ve ekonomistler programın üzerine eğildikleri zaman, hazır betonun çocukların eğitimine ciddi katkısı olduğunu gördüler.
BURAYA TIKLAYINIZ
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
DDR EXPO 2017 TECHNOLOGY
Haziran 14 –16, Brüksel

DDR Expo 2017; yıkım, dekontaminasyon ve geri dönüşüm üzerine yoğunlaşan, Avrupa’nın  ilk ticari fuarı. Yıkım, dekontaminasyon ve geri dönüşüm sanayilerini bir araya getiren DDR Expo 2017, EDI (European Decontamination Institute-Avrupa Dekontaminasyon Enstitüsü) ortaklığıyla ve Ulusal Birlikler ve kurumların desteğiyle, EDA (European Demolition Association -Avrupa Yıkım Birliği) tarafından organize ediliyor.
www.ddrexpo.com
ULUSLARARASI KONFERANS, FİBER BETON 2017
Eylül 13-16, Prag


Konferans fiber donatılı betonlar, tekstil betonlar ve ultra yüksek performanslı betonların malzeme özellikleri ve davranışları, teknoloji prosedürleri; uzun süreli performans, sünmeı, dayanıklılık konuları, atık malzemelerin kullanımı ve betonun geri dönüşümü de dahil sürdürülebilir özellikler ile ilgili bilgi paylaşımının yapıldığı bir platform görevi görecek.
EUPAVE ÇALIŞTAYI
Şubat 23 2017 , Brüksel 

Beton kaplamada en iyi uygulamalarla ilgili 3. Çalıştay. Başlık: “Doğru zemin için doğru beton karışımı”.
BURAYA TIKLAYINIZ

FIB SEMPOZYUMU 2017
Hollanda Beton Birliği ve Belçika Beton Birliği 2017 Fib Sempozyumu’nu beraber organize ediyor. Etkinlik Maastricht’teki MECC’de, Haziran’ın 12’sinden 14’üne kadar sürecek. 
fibsymposium2017.com/
ERMCO tarafından hazırlanmış Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından tercüme edilmiştir.

Önceki bültenlere ulaşmak için buraya tıklayınız
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*