View this email in your browser
ERMCO HABER
Ekim 2017
BİRLİKLERDEN VE PAYDAŞLARDAN
25. ERMCO YÖNETİM KURULU— 23-24 EKİM 2017 LİZBON
En son 2017 Yönetim Kurulu toplantısı, 23-24 Ekim tarihleri arasında, Lizbon’da gerçekleştirildi. Bazı başlıklar ve bilinen temaların güncel durumları üzerinde görüşmeler yürütüldü. ERMCO 2018 Kongre organizasyonu, yenilikçi temalar ve sunumlara odaklanan, başarılı bir etkinlik olma yolunda çalışmalar yürütüyor.
ERMCO ailesi, Portekizli APEB derneğine, gösterdikleri konukseverlik ve laboratuvarlarına yapılan rehberli tur ve şehirdeki harika hava için teşekkür ediyor.
Norveç Hazır Beton Birliği FABEKO’nun daveti üzerine, bir sonraki ERMCO ESD ve Kurul toplantıları, 22 Mart 2018 tarihinde, Oslo’da gerçekleştirilecek.
ERMCO
50 yaşında!
27 Ekim 1967 tarihinde, Alman Hazır Beton Birliğinin daveti üzerine, 12 Avrupa ülkesinde, yüzden fazla delege, Avrupa Beton Birliğinin kurulmasını görüşmek üzere, Berlin’de bir araya geldi. O gün,
ERMCO doğdu!
50 yıl, 20 Kongre, Avrupa’nın her yerinde birçok yıllık toplantı ve bir dizi standardın ardından, küresel krize rağmen, ERMCO halen, Avrupa hazır beton endüstrisinin referans noktası olmaya devam etmektedir.
Ulusal Hazır Beton Birliklerinden oluşan üyeleri sayesinde, ERMCO, sürdürülebilirlik, fizibilite ve inovasyon konularını hesaba katarak, sektörün gelişmesini desteklemeye devam edecektir.
HAZIR BETON ÜRETİMİ VE NAKLİYESİNDE İNOVASYON

ERMCO, şu anın, beton üretim sürecinde inovasyon  arayışına girmek için iyi bir zaman olduğuna kati bir şekilde inanmaktadır. Endüstrinin tedarikçileri ve ortaklarının, şu andaki ve gelecekteki ihtiyaçları belirlemek üzere, geçici ERMCO Çalışma Grubuna katılmaları gereklidir.
Bu sadece sektöre değil, genel olarak inşaat endüstrisine da fayda sağlayacaktır. ERMCO üyeleri, şu başlıkları, konuyla en ilişkili başlıklar olarak tanımladı: yeni nesil transmikser ve pompalar, lojistik yönetimi, agrega nemliliği ve beton kıvamının kontrolü.
Çalışma Grubuna katılmakla ilgili iseniz, lütfen, gelecekteki faaliyetlerle ilgili bilgi almak üzere, Sekreterya ile temas kurunuz (secretariat@ermco.eu).  Devamını buradan okuyabilirsiniz.
ERMCO BAŞKANI, ALMANYA BETON GÜNÜNE KATILDI

Alman Birliği BTB’nin daveti üzerine, ERMCO Başkanı Sayın Yavuz Işık, Augsburg’daki, 2017 Almanya Beton Gününe (Transportbeton
Tage) katıldı. Yaptığı sunumda, Sayın Işık, hazır beton üretiminin, Avrupa ekonomisi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Sayın Işık, betonun çoğu zaman yerel olarak mevcut malzemelerle üretildiğine, yerel istihdam piyasalarında süreklilik sağladığına ve beton sektörünün, yerel ekonominin sürdürülebilirliğini sağladığına dikkat çekti.  Devamını buradan okuyabilirsiniz.
TEKNOLOJİ
3D YAZDIRILAN BETONARME KÖPRÜ, HOLLANDA’DA AÇILDI

Tamamen 3D olarak yazdırılan, bisiklet kullananlara yönelik yeni köprü, Hollanda’da hizmete açıldı. Eindhoven Teknik Üniversitesi ve inşaat firması BAM Infra mühendisleri tarafından tasarlanan ve inşa edilen köprü, sahadaki montajı öncesinde, bir beton karışımından, parçalar halinde yazdırıldı ve çelik kablo ile güçlendirildi. Devamını buradan okuyabilirsiniz.
YİRMİ YIL SONRA...
1998 yılında, Lizbon’da, Uluslararası EXPO ile aynı anda 12. ERMCO Kongresi gerçekleştirilmişti. Aynı zamanda, çoğu beton olan çeşitli binalar ve altyapılar, sergiye yönelik olarak inşa edilmişti. Yirmi yıl sonra, deniz ortamı olmasına rağmen, yapıldıkları beton mükemmel şartlarda duruyor: bu yapılar, betonun uygun tasarlanması, yerleştirilmesi ve kürlenmesi neticesinde oluşan beton dayanımının bir örneği.
İNANILMAZ BİR ULTRA-İNCE BETON YAPI

Devamını buradan okuyabilirsiniz.
SORUMLU KAYNAK BULMA PLANINA YÖNELİK TEDARİKÇİ SERTİFİKALARI
Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC), başlıca bileşenlere (agregalar, çimento, çimentolu malzemeler) yönelik, Sorumlu Kaynak Kullanımı (RSS) Tedarikçi Sertifikaları planını tanıttı. Şu ana kadar, bu ürünlere yönelik, sadece puanlama uygulanıyordu ancak sertifika uygulaması mevcut değildi. Şu anda uygulanan yaklaşım, bir ara çözüm; RSS teknik çerçevesinin 2. versiyonu, 2018 yılında yayınlanacak olan 2.0 RSS planı versiyonu ile, kalıcı bir çözüm belirleyecek.
MODERN BETON EVLER
BİRDEN ÇOK AİLEYE YÖNELİK BETON BİNALARIN SİGORTASI, AHŞAP EVLERE GÖRE DAHA AZ MASRAFLI
Insurance Business America’nın verdiği habere göre, Ulusal Beton Birliği (NRMCA) tarafından gerçekleştirilen bir çalışma, inşaatçı risk ve ticari mülk sigorta poliçelerinin, birden çok aileye yönelik ahşap binalarda, beton binalara oranla daha yüksek olma eğilimi taşıdığını ortaya koydu. Devamını buradan okuyabilirsiniz.
DÜŞÜK MALİYETLİ MESKEN OLARAK TASARLANAN MODERN BETON EVLER
Beton, uçuk lüks evlerden, brütalist kahve makinelerine kadar her şeyin yapımında kullanılan, çok yönlü bir malzeme. Fakat beton ayrıca, yüksek tasarım etkisi olan, düşük maliyetli konut malzemesi de olabiliyor. Bunun en son örneği, Rio Ceballos, Arjantin’deki mütevazı evlerde görülebilir. Devamını buradan okuyabilirsiniz.
Bu bülten, ERMCO tarafından hazırlanmış Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından tercüme edilmiştir.

Önceki bültenlere ulaşmak için buraya tıklayınız
Copyright © 2017 Türkiye Hazır Beton Birliği, All rights reserved.
THBB

Our mailing address is:
Türkiye Hazır Beton Birliği
Rüzgarlıbahçe Mah. Özalp Çıkmazı Sk. K Plaza No:2 Kat:3 Kavacık
Istanbul 34805
Turkey

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list