THBB

 

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki Mühendisliğe Hazırlık Kulübünün (İTÜ MHK) bu yıl sekizincisini sürdürülebilirlik temasıyla düzenlediği 8. Beton Kano Yarışması 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak.

Beton Kano Yarışması ve Festivali, öğrencilerin takımlar hâlinde teknik becerilerini geliştirerek ön eğitimler sonucu betondan bir kano inşa edip sergileyecekleri bir yapı malzemesi yarışmasıdır. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar  yarışmaya 30 Mart 2024 tarihinde başvurular sona erecek.

Amerika’da “Concrete Canoe Competition” olarak American Society of Civil Engineers (ASCE) tarafından yapılan bu yarışma kulüp olarak Türkiye’de ilk defa İTÜ Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından düzenlendi. ASCE’nin Türkiye’deki ilk öğrenci temsilcisi olan İTÜ Mühendisliğe Hazırlık Kulübü, bu yarışmayı düzenlerken ASCE ile birlikte çalışmaktadır.

Beton Kano Yarışması, mühendislik fakültesi öğrencilerine betonun teknik özelliklerini tanıma fırsatı vererek, özgüveni yüksek, rekabetçi ruhlu, ilkeli öğrencilerin yarışmalarına imkân sunuyor. Yarışma, mühendislik fakültesi öğrencilerinin betonun performans sınırlarını zorlayıp, betondan ürettikleri kanoları suda yüzdürmelerini amaçlamaktadır. Yarışma 4 değerlendirme aşamasından oluşmaktadır. Tasarım Raporu, Sunum, Nihai Ürün Sergisi ve Sportif Yarışlar bu aşamalardır. Yarışmacılar, beton kanolarını yaparken jüriye sunmak için de Tasarım Raporu hazırlamaktadır. Bu tasarım raporu jüri tarafından yarışma tarihinden bir hafta önce değerlendirilmekte ve yarışma günü 7 dakikalık sunumla jürinin karşısına çıkılmaktadır. Bir diğer bölüm de Nihai Ürün Sergisi’dir. Bu bölümde de jüri kanoların tasarımlarını ve estetik görünümünü değerlendirmektedir. Yarışmanın son etabı olan Sportif Yarışlar kısmında yarışmacılar İTÜ Göleti’nde kıyasıya bir mücadeleye girmektedir.


Yukarı Çık