THBB

 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (CSC) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında son 3 yılda belgelendirilen tesislere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında belgelendirmeleri devam ediyor. Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (CSC) Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından yapılan denetimler sonucunda son 3 yıl içerisinde CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı belgesini alan 14 firmaya belgelerinin takdimi için bir tören düzenlendi. 10 Kasım 2023 tarihinde BETON 2023 Kongresi ve Fuarı’nda düzenlenen törene, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Koordinatörü ve  Sürdürülebilirlik Müdürü Cynthia Imesch, THBB Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Törende, NUH ÇİMENTO Hereke Tesisi’ne “Bronz”, AKÇANSA Çanakkale Tesisi’ne “Altın”, ÇİMBETON Işıkkent Tesisi’ne “Bronz”, AKÇANSA Kemerburgaz Tesisi’ne “Altın”, ALEVTAŞ MADENCİLİK Tekirdağ Tesisi’ne “Altın”, ÇİMSA ÇİMENTO Afyon Tesisi’ne “Altın”, AFYON ÇİMENTO’ya “Gümüş”, AKÇANSA Gebze Tesisi’ne “Altın”, AKÇANSA Büyükçekmece Tesisi’ne “Altın”, MEDCEM Madencilik Mersin Tesisi’ne “Bronz”, NUH BETON İzmit Tesisi’ne “Bronz”, ENTO MADEN Ayazağa Tesisi’ne “Altın”, NUH BETON Kartal Tesisi’ne “Bronz” ve İSTON Hadımköy Tesisi’ne “Platin” seviyesindeki CSC sertifikasını Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Koordinatörü ve Sürdürülebilirlik Müdürü Cynthia Imesch tarafından takdim edildi.

CSC Belgelendirme Kuruluşları tarafından yapılan denetimler sonucunda başarılı olan tesislere Platin, Altın, Gümüş ve Bronz seviyelerinde sertifika veriliyor ve CSC Sertifikaları üç yıl süreyle geçerli oluyor.


Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council)

Beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar, sorumlu kaynak kullanımı belgelendirme sisteminin geliştirilmesi için 2013 yılında bir araya geldi. Bunun sonucunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) kuruldu. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2017’de Konseyin üyesi ve “Bölgesel Sistem Operatörü” olmayı başardı. Beraberinde betonun kalite denetiminde en etkin kurum olan Kalite Güvence Sistemi (KGS) de “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı.

CSC, beton sektörü, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün “Belgelendirme Sistemi” getirmektedir. Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunmaktadır. CSC Belgelendirme Sistemi, üreticileri Yönetim, Çevre, Ekonomi, Sosyal ana başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden incelemektedir. Böylece üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanmaktadır. Bu belgeyi almaya hak kazanan üreticiler, özellikle son yıllarda sürekli artarak önem kazanan Yeşil Bina Derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlamaktadır.


Yukarı Çık