THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında belgelendirilen THBB üyesi İSTON’un Hadımköy Fabrikası, Türkiye’de “Platin” seviyesinde CSC Sertifikası almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk tesis oldu. Bütün fabrikalarında CSC Sertifikalı üretim yapan İSTON, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla örnek bir şirket olduğunu ortaya koydu.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 34 yıldır uğraş veren THBB, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki İSTON İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fab. San. ve Tic. AŞ, “Altın” seviyesinde CSC sertifikası olan Hadımköy Fabrikasının yeniden belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda İSTON’un Hadımköy Fabrikası, “Platin” seviyesinde yeniden belgelendirildi.

CSC Platin Sertifikası İSTON Genel Müdürü Cenk Gökcan’a THBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Paksoy tarafından takdim edildi. İSTON Genel Müdürlüğünde THBB heyetini ağırlayan Gökcan, İSTON üretim faaliyetlerinin dünya standartlarına ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygunluğunu çok önemsediklerini ifade etti. Gökcan, “Bu önemli belgeyi Türkiye’de kamu ve özel sektörde alan ilk şirket olmak bizim için gurur verici. Tasarım, AR-GE, üretim faaliyetlerimizde gelişim ve dönüşüm odaklı ilerlememizi sürdüreceğiz. Bu anlamda sektörün öncü kuruluşu olarak ilklere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

2020 yılında İSTON’un Hadımköy Fabrikası “Altın” seviyesinde, Tuzla Fabrikası ise “Gümüş” seviyesinde CSC Sertifikası almaya hak kazanmıştı.

Beton Sürdürebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council), beton sektörü, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün “Belgelendirme Sistemi” getirmektedir. Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunmaktadır. CSC Belgelendirme Sistemi, üreticileri Yönetim, Çevre, Ekonomi, Sosyal ana başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden incelemektedir. Böylece üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanmaktadır. Bu belgeyi almaya hak kazanan üreticiler, özellikle son yıllarda sürekli artarak önem kazanan Yeşil Bina Derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlamaktadır.

CSC Belgelendirme Kuruluşları tarafından yapılan denetimler sonucunda başarılı olan tesislere Platin, Altın, Gümüş ve Bronz seviyelerinde sertifika verilmekte ve CSC Sertifikaları üç yıl süreyle geçerli olmaktadır.

 


Yukarı Çık