THBB

 

Nükleer Mühendisler Derneği ve Ankara Sanayi Odası öncülüğünde 4-5 Mart 2020’de T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği ile İstanbul’da – Nükleer Santraller III. Fuarı ve VII. Zirve’si (NPPES) gerçekleştirilecek.

2013 yılından beri her yıl mart ayında düzenlenen Nükleer sanayideki iş fırsatlarının konuşulduğu Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük nükleer sanayi platformu olan etkinliğin konferans programı Ana Sponsor Rosatom (Rus Nükleer Devlet Şirketi- Akkuyu NGS Ana yatırımcısı) ile birlikte hazırlanıyor. Hem konferans hem de Fuar bünyesinde yapılacak ikili görüşme programı ile Akkuyu NPP, Mısır (El Dabaa NPP), Bangladeş (Roopur NPP), Finlandiya (Hanhikivi NPP) ve Macaristan’daki (Parks NPP) nükleer enerji santralleri hakkında güncel bilgiler ve Türk sanayisi için fırsatlar konuşulacak.

Akkuyu NGS,  2017 yılı sonundan bu yana inşaat halindedir. Santralin ilk reaktörünün 2023 yılında hizmete girmesi ve inşaat çalışmalarının 2028 yılına kadar sürmesi öngörülüyor. Dört adet VVER 1200 tipi reaktörden oluşacak Akkuyu NGS, tamamlandığında yılda 35 TWh elektrik üretecek. Bu rakam Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %10’una tekabül ediyor. Akkuyu nükleer santrali, elektrik üretmenin yanı sıra Türk sanayisinin teknolojik seviyesini arttırmaya ve Türk ekonomisini geliştirmeye yönelik de hedefleri olan bir mega-proje.

Santralin inşaatında; 2,3 milyon m3 beton, 407.000 ton inşaat demiri, 12.300 Vana, 580.000 m2 havalandırma paneli ve 21.000 km kablo kullanılacağı hesaplanıyor.

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.nuclearpowerplantsexpo.com adresinden ulaşılabiliyor. 

Ayrıca iletişim ve detaylı bilgi:

Ebru ŞAHİN

+90 553 535 84 54

ebru@nuclearpowerplantsexpo.com

 


Yukarı Çık