THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (THBB MYM) 4 Ağustos 2016 tarihinde Betoncu alanında ilk belgelendirme sınavını yaptı.

 24 Mayıs 2016 tarihinde Betonarme Demircisi ve Betoncu ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen THBB MYM, 4 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul’da Betoncu alanında ilk belgelendirme sınavını gerçekleştirdi. THBB MYM’nin sınav ve belgelendirme çalışmaları devam ederken, Türkiye Hazır Beton Birliği, 26 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Beton Pompa Operatörü ve Beton Santral Operatörü mesleki yeterliliklerinin hazırlanması konusunda protokol imzaladı.

THBB-MYM ile ilgili daha fazla bilgi www.thbb.com.tr internet sitesinden elde edilebilir.

THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi hakkında

Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (THBB MYM), mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’na göre sınav ve belgelendirme yapabilmek amacıyla kuruldu. THBB MYM, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Betoncu ve Betonarme Demircisi Ulusal Yeterlilikleri kapsamında 15 Ocak 2016 tarihinde akredite edildi. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından da 15-16 Mart 2016 tarihlerinde yapılan yetkilendirme denetimi başarı ile gerçekleşti. 24 Mayıs 2016 tarihinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen THBB MYM faaliyetlerine başladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi

25 Mayıs 2015 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun ile bazı mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. Tebliğin ekinde yer alan listedeki meslek dallarına 25 Mayıs 2016 tarihine kadar geçiş süresi verildi. 23 Nisan 2015 tarihli MYK tarafından yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.


Yukarı Çık