THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği 296. Yönetim Kurulu Toplantısı, 22 Ekim 2016 tarihinde Safranbolu’da yapıldı. Toplantıda hazır beton sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Türkiye Hazır Beton Birliği 296.Yönetim Kurulu Toplantısı, yönetim kurulunda yer alan Karabüklü işadamı Yılmaz Beton Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın ev sahipliğinde Safranbolu Havuzlu Asmazlar Konağında gerçekleşti. Toplantıya Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, THBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit İnci, THBB Yönetim Kurulu Üyeleri; Adem Genç, Fatih Vardar, Kadir Büyükdereci, Mehmet Ali Onur, Mehmet Yılmaz, N. Tamer Sağır, Denetim Kurulu Üyesi Sadık Kalkavan, THBB üyesi Ömer Arıöz ve THBB Genel Sekreter Yardımcısı Aslı Özbora Tarhan katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de inşaat sektörü ve hazır beton sektörünün oldukça sıkıntılı günler yaşadığını anlatan Işık, “Yılın ilk 6 ayında ciddi bir büyüme vardı. Özellikle ikinci çeyrekte yaklaşık yüzde 6.2 büyümeyi yakaladık. İnşaat sektörü de yüzde 6’nın üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Eylül ayını baz aldığımızda hem hazır beton hem de inşaat sektöründe ciddi bir azalma görmekteyiz. Bu bizim azmimizi kırmayarak daha fazla çalışmaya sevk etmeli, birkaç ay içerisinde bunları telafi ederiz.” dedi.

“İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifidir”

Türkiye’nin ürettiği 107 milyon metreküp hazır beton ile Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olduğunu da kaydeden Yavuz Işık, “Yaklaşık 38 bin kişiyi bünyemizde istihdam ediyoruz. İnşaat sektörünün Gayri Milli Hasıla içindeki payı yaklaşık yüzde 5.7’dir. Diğer tedarikçileri ile birlikte bu yüzde 22’ye kadar gelmektedir. İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifidir ve en büyük dinamiğidir.” ifadesinde bulundu.

“Her yıl 700 bin konut yapılacak”

Türkiye Hazır Beton Birliğinin öncelikli ve birinci hedefi Türkiye’de standartlara uygun kaliteli binaların yapılması olduğunu da belirten Işık, “THBB olarak sloganımız: ‘Depremler insanı öldürmez, depreme dayanaksız çürük binalar insanı öldürür.’ Biz depreme dayanıklı binalar yaparsak, deprem mal ve can kayıplarına yol açmaz. Kentsel dönüşüm projeleri altında Türkiye’de toplam konut envanteri çıkarıldı. Ülkemizde 20 milyon konutun 7 milyonu depreme dayanıksız olarak çıktı. Bunların yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Hükümet belli bir program dâhilinde 10 yıl içinde bu yapıları yenilemeyi düşünüyor. Bu da her yıl 700 bin konutun yenilenmesi gerektiğini göstermektedir. Önümüzdeki yıllarda hazır beton ve inşaat sektörüne ciddi görevler düşecek. Kısa zamanda Türkiye’de depreme dayanıklı konutlar üretilecek.” diye konuştu.


Yukarı Çık