THBB

Beton Basınç Dayanımının Yapılar ve Ön dökümlü Beton Bileşenlerinde Yerinde Tayini eğitim filmi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Beton Basınç Dayanımının Yapılar ve Ön dökümlü Beton Bileşenlerinde Yerinde Tayini (TS EN 13791)” eğitim filmi hazırlayarak ilgiyle izlenen eğitim filmleri serisine bir yenisini daha ekledi.

THBB’nin LİYA Laboratuvar Test Cihazları sponsorluğunda çektiği “Beton Basınç Dayanımının Yapılar ve Ön dökümlü Beton Bileşenlerinde Yerinde Tayini (TS EN 13791)” eğitim filminde; doğru bir şekilde karot alınması, başlıklanması ve standartlara uygun test edilmesi süreçleri anlatılıyor.

Ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle binlerce can kayıpları yaşanmış, milyonlarca insan evsiz kalmış, göç etmek ya da çadır kentlerde yaşamak zorunda kalmıştır. Çok sayıda konutu ve işyerini kullanılamaz hâle getiren depremler ayrıca Türkiye ekonomisinde derin yaralara neden olmaktadır. Bu yüzden deprem kuşağında yer alan ülkemizde binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmeleri çok büyük önem taşımaktadır.

“Depreme Dayanıklı Yapı” bulunduğu zeminin özellikleri etüt edilen, yürürlükteki ilgili yönetmelik ve şartnamelere uygun olarak tasarlanan, standartlara uygun kaliteli malzemeler kullanılan, doğru işçilik ve uygulamalarla inşa edilen ve tüm süreçleri denetlenen yapıdır.

Bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığının bilinmesi can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımakta olup, yapıların performansı uzmanlarca yapılan bilimsel inceleme ve analizler sonucunda tespit edilebilmektedir.

Betonarme yapıdan sertleşmiş beton numunesi yani karot numunesi alınması, yapının ve elemanlarının taşıma gücünün ölçülmesi ve yapının risk durumunun tespit edilmesi açısından oldukça önemlidir.

Mevcut yapıdaki beton dayanım sınıfının belirlenmesi, yapı elemanındaki betonun iç yapısı ve çatlak, ayrışma, boşluk yapısı gibi kusurlar, petrografik analiz, karbonatlaşma derinliği gibi daha ileri çalışmalar karot numunesi üzerinde yapılabilmektedir.

“Beton Basınç Dayanımının Yapılar ve Ön dökümlü Beton Bileşenlerinde Yerinde Tayini (TS EN 13791)” eğitim filminde; doğru bir şekilde karot alınması, başlıklanması ve standartlara uygun test edilmesi süreçleri anlatılıyor. Bu eğitim filmiyle laboratuvar personelinin ve teknisyenlerin doğru ve standartlara uygun karot numunesi alması ve hataların en aza indirilmesi amaçlanıyor.

THBB tarafından hazırlanan eğitim filmlerinin hazır beton sektöründe çalışan teknik personel, 20.000’den fazla transmikser operatörü, 5.000’den fazla beton pompa operatörü ve binlerce laboratuvar personeli başta olmak üzere inşaat, hazır beton ve ilgili sektör çalışanları tarafından izlenmesi hedefleniyor. THBB seminerleri ve etkinliklerinde de katılımcılara gösterilen bu eğitim filmleri, isteyen herkesin her an ulaşabilmesi için ise aynı zamanda THBB’nin www.thbb.org adresindeki web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Filmi izlemek için tıklayın...

 

 

Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


Yukarı Çık