THBB

Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) üyesi ve Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Çanakkale Çimento Fabrikası’nın belgelendirilmesi yapıldı. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından yapılan denetimler sonucunda Akçansa Çimento Çanakkale Fabrikası, “Gümüş” belge almaya hak kazandı.

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC); beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunuyor. THBB, Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi’nin adaptasyon sürecini 2018 yılında tamamladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla THBB, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi” tarafından belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemeye, KGS de bağımsız olarak denetimlerde bulunmaya başladı.

Bu doğrultuda Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Çanakkale Çimento Fabrikası’nın CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi kapsamında belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda Akçansa Çimento Çanakkale Fabrikası, 24 Nisan 2020 tarihinde “Gümüş” belge almaya hak kazandı.

2018 yılında Sabancı Holding ve HeidelbergCement'in ortak kuruluşu olan Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ’nin Betonsa markası altında işlettiği Gebze Hazır Beton Tesisi,  “Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi”  alan ilk hazır beton tesisi; Akçansa Büyükçekmece Çimento Fabrikası da “Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazanan ilk çimento fabrikası olmuştu. Betonsa Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi de 2019 yılında  “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi” kapsamında belgelendirilmiş ve Türkiye’de “Altın” seviyesinde CSC sertifikası alan ilk hazır beton üreticisi olmuştu.

Akçansa Çanakkale Fabrikası’nın aldığı Uluslararası Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi üzerine Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar; "Büyükçekmece Fabrikamız, Gebze ve Kemerburgaz Hazır Beton tesislerimizle sorumlu kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğumuzu kanıtlayarak belgemizi almıştık. Bu yıl da Çanakkale Fabrikamızda aldığımız sertifika ile başarımızı tekrar tescilleyerek genişlettik." dedi.


Yukarı Çık