THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ’nin Narlı Çimento Fabrikası “Altın” seviyesinde yeniden belgelendirildi.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 36 yıldır uğraş veren THBB, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda, ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ, Narlı Çimento Fabrikasının yeniden belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Narlı Çimento Fabrikası “Altın” seviyesinde belge almaya hak kazandı.

ÇİMKO Çimento ve Beton CEO’su Dr. Önder Kırca, faaliyet gösterdikleri bölgelerde sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Kırca, "ÇİMKO Narlı fabrikamızın çevresel, sosyal, yönetimsel ve ekonomik alanlarda yürüttüğü sürdürülebilirlik faaliyetleri, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) belgelendirme kriterlerini başarıyla karşılayarak Altın seviye sertifikası ile ödüllendirildi. İklim değişikliğinin etkilerini azaltma hedefiyle doğal kaynaklara yönelik akılcı çözümler bulmak için ellerinden gelenin en iyisini yapıyoruz. Tüm operasyonlarımızda sürdürülebilirliği ana odağımız haline getiriyor; doğal kaynaklarımızı koruyarak en verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu başarı, şirketimizin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının ve sürekli çabalarımızın somut bir göstergesidir.

Şirketimiz, sürdürülebilirlik alanında daha da ilerlemeyi hedeflerken, özellikle alternatif yakıt kullanımı, su yönetimi, biyoçeşitlilik ve sosyal alanlarda önümüzdeki dönem hedefleri ile somut adımlar atmaya devam edecektir. Çevresel etkimizi azaltmak ve sürdürülebilirliği sağlamak adına kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, üyesi ve Bölgesel Sistem Operatörü oldukları Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” tarafından belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Işık, “Hemen hemen her sektörde giderek önem kazanan sürdürülebilirlik başlığı, özellikle sektörümüz için büyük bir anlam ifade etmektedir. Sürdürülebilirlik, bugünkü ihtiyaçlarımızın, gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye atmadan temin edilmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (CSC) kurulmuştur. THBB olarak, konseye üye olmanın yanı sıra bu belgelendirmenin Türkiye’deki ‘Sistem Operatörü’ olarak görev aldık. Buna ek olarak bağımsız öz denetim mekanizmamız olan KGS de Konsey tarafından yetkilendirilerek ‘Belgelendirme Kuruluşu’ olarak atandı. CSC, beton ve onun en önemli iki bileşeni olan çimento ve agrega malzemeleri için Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi modeli sunmaktadır. Bu belgelendirme sistemi ile sektörümüz, sürdürülebilirlik ile ilgili performansını artıran, dünya çapında kabul edilen bir modele kavuşmuş oldu. Böylece sektörümüzdeki beton, çimento ve agrega üreticilerinin sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğu hassaslık ve çabaların; güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme süreci ile tüm dünyaya gösterilebilmesi sağlandı. Birliğimiz üyesi ÇİMKO, sürdürülebilirlik ile ilgili son derece önemli bir adım atarak ilk olarak 2017’de başlatılan ve ülkemize 2018’de ülkemize adapte ettiğimiz bu sisteme, 2018 sonunda hemen katıldı. Narlı Çimento Fabrikası’nın ‘Altın’ seviyede CSC Belgesi alması nedeniyle Birliğimiz üyesi ÇİMKO’yu kutluyor, bu belgelendirmelerin çok büyük başarılara vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Yukarı Çık