THBB

Yayın tarihi: 30 Mart 2020

COVID-19'un (korona virüsü) dünya çapında yayılması ile birlikte 30 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31 Temmuz 2020 tarihine kadar aşağıdaki geçici önlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir. 

Mevcut belgelendirmelerin yenilenmesi 

  • 31 Temmuz 2020 tarihinden önce sona eren CSC belgeleri için tesis(ler)inizin yeniden belgelendirilmesiyle ilgili isteğinizi CSC Sekretaryasına yazılı olarak iletmeniz hâlinde üç ay geçerli istisnai ek süre sağlanacaktır. CSC belgesini muhafaza etmek için bu süre sonunda yeniden belgelendirme gereklidir.
  • Yeniden belgelendirmeyle ilgili geçerli kullanım süresi yeni belgenin geçerlilik süresinden düşülür: Böylece, yenilenen belge ilk/önceki CSC belgesinin normal sona erme tarihinden tam üç yıl sonra sona erecektir.

 

Geçici belgeler 

  • 30 Mart’tan 31 Temmuz'a kadar CSC, istisnai olarak geçici CSC belgesi alma imkânı sunmaktadır.
  • Geçici belge için gerekli lisans ücreti, normal bir belge için gerekli lisans ücreti ile aynıdır.
  • Geçici CSC belgesi 3 ay geçerlidir. Bu belge yalnızca CSC Değerlendirme Aracına yüklenen ve denetçi tarafından onaylanan kanıtlara dayanarak alınabilir. Geçici belge düzenlendikten sonra 3 ay içinde hiçbir saha denetimi yapılmazsa geçici belgeler otomatik olarak iptal edilir. Gerekli süre içerisinde saha denetimleri yapıldıktan sonra geçici belgeler normal kalıcı belgelere dönüştürülür.
  • CSC, geçici bir belgeyi normal bir belgeye dönüştürürken ek lisans talep etmemektedir. Belgelendirme kuruluşunun muhtemel ekstra çabası için yapılabilecek ek ödeme, belgelendirilen taraf ile ilgili belgelendirme kuruluşu arasında kararlaştırılmalıdır.

CSC Yardım Masası veya denetim sürecinde yer alan belgelendirme kuruluşundan daha fazla bilgi alınabilir.

Bu istisnai önlemler ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına hizmet etmeyi ve kişisel sağlık risklerini en aza indirmeye katkıda bulunmayı umuyoruz.

30 Mart 2020 tarihinde yayımlanan önlemler haziran ayında yeniden gözden geçirilecek ve gerekli görülmesi hâlinde tekrar bir düzenleme yapılacaktır.                                                                                                                 


Yukarı Çık