THBB

 

 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından yapılan denetimler sonucunda Medcem Madencilik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Silifke Çimento Fabrikası CSC’den “Bronz” belge almaya hak kazandı. Medcem Çimento, Silifke Çimento Fabrikası’nı CSC Belgelendirme Sistemi kapsamında belgelendirerek sürdürülebilirliği odağına aldı.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 33 yıldır uğraş veren THBB, sürdürülebilirlik konusundaki gelişmelere öncülük ediyor. Kalite, çevre ve iş güvenliği uygulamalarıyla sektörün gelişimine büyük katkı sağlayan THBB, çevre dengesi ile ekonomik büyümeyi birlikte ele alan, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak çevresel kaliteye önem veren, aynı zamanda gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmaksızın bugünkü ihtiyaçlarını karşılayabilen bir model olan sürdürülebilirlik konusuna odaklandı. 2017 yılında Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Bölgesel Sistem Operatörü olarak atanan THBB ve Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Belgelendirme Kuruluşu olmaya hak kazanan KGS, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu doğrultuda, Medcem Madencilik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Silifke Çimento Fabrikası’nın CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi kapsamında belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda Medcem Çimento Silifke Fabrikası, 21 Haziran 2021 tarihinde “Bronz” belge almaya hak kazandı.

 


Yukarı Çık