THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği, hazır beton sektöründe tecrübelerin belgelendirildiği, nitelikli iş gücünü artırma adına çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Hazır Beton Birliği İktisadi İşletmesi Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (THBB MYM), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile birlikte hazır beton sektörüne yönelik ulusal yeterlilik belgelendirmesi için çalışıyor.

THBB MYM ve İNTES iş birliğinde hazırlanan “Beton Pompa Operatörü” ulusal yeterliliği tamamlanırken “Beton Transmikser Operatörü” ve Beton Santral Operatörü” meslek grubunun uygulanabilir hâle getirilebilmesi için gerekli olan çalışmalar başladı. Beton Pompa Operatörü (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı MYK İnşaat Sektör Komitesinin incelemesinden sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak yürürlüğe girdi. THBB MYM, “Beton Pompa Operatörü” ulusal yeterliliği belgelendirmesi yapmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

THBB MYM hakkında

Türkiye Hazır Beton Birliği İktisadi İşletmesi Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (THBB MYM), 22 Eylül 2014 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. 15 Ekim 2015 tarih ve 29503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği’nde yer alan esaslara uygun sınav yapmak ve personel belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 15/01/2016 tarihinde akredite edilmiş olan THBB MYM, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 24/05/2016 tarihinde Betonarme Demircisi (11UY0012-3) ve Betoncu (12UY0049-3) ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiştir.


Yukarı Çık