THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimler sonucunda AKÇANSA Çimento San. ve Tic. AŞ’ye ait BETONSA Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi “Altın” seviyesinde yeniden belgelendirildi. Tesis, Türkiye’de “Altın” seviyesinde CSC sertifikası alan ilk hazır beton tesisi olma özelliği taşıyor.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 34 yıldır uğraş veren THBB, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda, AKÇANSA Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, 2019 yılında Türkiye’nin ilk “Altın” seviyesinde CSC sertifikalı hazır beton tesisi olan BETONSA Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi’nin yeniden belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimler sonucunda AKÇANSA BETONSA Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi 3 Ekim 2022 tarihinde “Altın” seviyesinde belge almaya hak kazandı. CSC Belgelendirme Kuruluşları tarafından yapılan denetimler sonucunda başarılı olan tesislere Platin, Altın, Gümüş ve Bronz seviyelerinde sertifika veriliyor ve CSC Sertifikaları üç yıl süreyle geçerli oluyor. 

2018 yılında Sabancı Holding ve HeidelbergCement'in ortak kuruluşu olan AKÇANSA Çimento San. ve Tic. AŞ’nin BETONSA markası altında işlettiği Gebze Hazır Beton Tesisi,  CSC Sertifikası almaya hak kazanan ilk hazır beton tesisi; AKÇANSA Büyükçekmece Çimento Fabrikası da CSC Sertifikası alan ilk çimento fabrikası olmuştu. 2019 yılında  BETONSA Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi Türkiye’de “Altın” seviyesinde CSC sertifikası alan ilk hazır beton üreticisi olurken 2020 yılında AKÇANSA Çimento Çanakkale Fabrikası “Altın” seviyesinde CSC sertifikası almaya hak kazanmıştı. 2021 yılında AKÇANSA Büyükçekmece Fabrikası ile birlikte BETONSA Gebze Hazır Beton Tesisinin de CSC Sertifikası’nı altın seviyeye taşımıştı.

 

 


Yukarı Çık