THBB

Çeyrek asrı aşkın süredir güvenli ve dayanıklı yapıların inşası , standartlara uygun beton üretilmesi ve kullanımı için çalışmalarını sürdüren Türkiye Hazır Beton Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği’ne (ERMCO) de başkanlık edecek.

1991 yılından bu yana Avrupa Hazır Beton Birliği’nin (ERMCO) tam üyesi olan ve 2014 yılından bu yana da Başkanlık Komitesi’nde yer alan Türkiye Hazır Beton Birliği, şimdi Avrupa hazır beton sektörüne öncülük edecek. THBB Başkanı Yavuz Işık, 8 Eylül 2016 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilen 24. Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, 70 delegenin oyları ve Fransa, Almanya ve Türkiye’den temsilcilerin oluşturduğu Başkanlık Divanı’nın kararıyla ERMCO Başkanlığına getirildi.

Konu ile ilgili olarak kendisine destek veren herkese teşekkür eden Yavuz Işık şunları söyledi: “Türkiye’de güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için gerekli olan kaliteli, doğru, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beton üretiminin ve kullanımının yaygınlaşması için üyelerimiz ile uzun yıllardır özveriyle çalışıyoruz. İstikrarlı ve profesyonel bakış açımızı koruyarak ulusal ve uluslararası platformlarda pekçok başarılar elde etttik. Bugün Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa birincisi, dünya­da ise üçüncü en büyük hazır beton üreticisidir. Ülkemizi ve THBB’yi temsilen katıldığımız toplantıdan ERMCO başkanlığı görevini üstlenerek ayrılıyoruz. Bu görev elbette ki yeni sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemde hem Avrupa’da hem de Türkiye’de beton sektörünün gelişimi açısından yeni hedefler oluşturacağız ve sektörümüzü ileri taşımak için çalışmalar yürüteceğiz.”

1967 yılında kurulan ERMCO Avrupa’daki on sekiz ülkenin hazır beton üreticilerinin üst çatısı olan ve aynı zamanda Rusya, ABD, Güney Amerika, Hindistan, Japonya ve Yeni Zelanda ülkelerinin de yazışmalı olarak üye olduğu hazır beton alanındaki en büyük uluslararası kuruluştur. ERMCO, beton ve sürdürülebilirlik, kaynakların sorumlu kullanımı, atık beton suyundan ve kentsel dönüşümdeki inşaat artıklarından geri dönüşüm yapılması gibi hazır beton alanındaki yeni kavramlari kapsayan pek çok projeyi yönetiyor. Bu sayede çevre dostu fikirler üretirken aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayacak çözümler de geliştiriyor. Bu noktada üstlendiği başkanlık göreviyle birlikte kendisini yeni sorumlulukların da beklediğinin farkında olduğunu belirten Işık: “ERMCO’nun en büyük üyelerinden biri olarak, gerçekleştirilen teknik ve stratejik toplantılarda, THBB’nin teknik gücü ve altyapısıyla, Avrupa hazır beton sektöründe faaliyet gösteren ve araştırma yürüten kuruluşlarla çalışacağımızı ifade ettik. Türkiye’nin, bilimsel ve teknik altyapısıyla ve deneyimiyle Avrupa’da yürütülen projelerin vazgeçilmez bir parçası olacağına inancım sonsuz. Hedefimiz bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdiğimiz temsiliyet görevini daha fazla sorumluluklar alarak daha ileriye taşımaktır.”  dedi.

Avrupa Hazır Beton Birliği Hakkında 

Dünyada hazır beton endüstrisi geliştikçe, bu alanda örgütlenen ulusal ve uluslararası kuruluşların sayısı da artmış ve bu sayede ülkeler arasındaki işbirliği olanakları giderek gelişmiştir. 1967 yılında kurulan ERMCO (Avrupa Hazır Beton Birliği) hazır beton alanındaki en büyük uluslararası kuruluştur. ERMCO, Avrupa Standartlar Komitesi (CEN) ve Avrupa’nın diğer ilgili komitelerinde özellikle standartlaştırma, belgelendirme ve çevre alanlarında hazır beton sektörünü temsil etmektedir. ERMCO, üye ülkeler arasındaki üretim, standart, kalite, teknolojik yenilikler gibi konulara ilişkin işbirliğini teşvik edip, pekiştirerek hazır beton sektörünün gelişmesini sağladığı gibi, söz konusu ülkeler arasında diğer alanlarda da yakınlaşma ve işbirliği olanaklarının doğmasına zemin hazırlamaktadır. Merkezi Brüksel’de bulunan ERMCO, Avrupa ülkelerindeki ulusal beton birliklerinden temsilcilerinin bulunduğu Çevre ve Teknik Komitesi başta olmak üzere birçok komite aracılığıyla etkinliklerini yürütmektedir.

 Türkiye Hazır Beton Birliği Hakkında

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 1988 yılından beri güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için, standartlara uygun beton üretilmesi, standartlara uygun beton uygulamaları için, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde yüksek dayanım sınıflarında beton kullanılması için uğraş veren mesleki bir kuruluştur. 1991 yılından beri Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO)'nin de tam üyesi olan THBB’ye üye olacak şirketlerin tüm hazır beton tesislerinde standartlara uygun üretim yapılması, Kalite Güvence Sistemi (KGS)’nin sürekli habersiz denetimlerine tabi olunarak KGS Uygunluk Belgesi alınması, uygun laboratuvar bulunması, teknik, çevre, iş sağlığı - işçi güvenliği, yasal ve etik kriterlerin eksiksiz yerine getirilmesi zorunludur.


Yukarı Çık